Yer: İstanbul... Çatılar uçtu, bilanço sabah ortaya çıktı

İstanbul'da şiddetli fırtına nedeniyle pek çok ilçede apartmanların çatıları yol ve araçların üzerine düştü. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da şu ana kadar 18 ilçeden toplam 193 çatı uçması, 13 ağaç devrilmesi, 191 araç hasarı, bir halk ekmek büfesi hasarı bildirildi, 3 kişi ise yaralandı.

Yer: İstanbul... Çatılar uçtu, bilanço sabah ortaya çıktı
09 Şubat 2021 - 13:47
İSTANBUL'DA 193 ÇATI UÇTU, 191 ARAÇ HASAR GÖRDÜ

AFAD'tan yapılan açıklamada, "İstanbul'da şu ana kadar 18 ilçeden toplam 193 çatı uçması, 13 ağaç devrilmesi, 191 araç hasarı, bir halk ekmek büfesi hasarı bildirilmiş, 3 kişi ise yaralanmıştır" denildi.

İstanbul'dan dün akşam saatlerinde başlayan fırtına gece de etkili oldu. Kentin bir çok yerinde çatılar uçtu, ağaçlar devrildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'ndan yapılan açıklamada saat 11.30 itibariyle kentte fırtınanın bilançosu açıklandı.
Açıklamada,  "İstanbul'da dün akşam etkili olan fırtına nedeniyle birçok ilçede ağaç devrilmesi ve çatılardan parça düşmesi gibi olaylar yaşanmış, bazı araç ve iş yerlerinde zarar oluşmuştur. Şu ana kadar 18 ilçeden toplam 193 çatı uçması, 13 ağaç devrilmesi, 191 araç hasarı, 1 halk ekmek büfesi hasarı bildirilmiş, üç vatandaşımız ise yaralanmıştır.Hasar tespit çalışmaları devam etmektedir.
Tüm ihbarlar ivedilikle değerlendirilerek ekiplerin sevki sağlanmaktadır" bilgisi yer aldı.
GAZİOSMANPAŞA'DA ÇATI UÇTU; MAHALLELİ DEPREM SANDI

Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde etkili olan fırtınada binanın çatısının tamamı uçtu. Uçan çatı çevre binalara, yolda park halindeki araçlara da zarar verdi. Binalardaki hasar havadan da görüntülendi.  


Dün akşam İstanbul’da şiddetli fırtına etkili oldu. Fırtına nedeniyle birçok yerde evlerin çatısı uçtu. Çatı uçan evlerden biri de Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi’ndeydi. Uçan çatı, sokağa düştü, çevre binaların klima motorlarına, camlarına, karşısındaki binanın çatısına hasar verdi. Hasar alan araçların üzeri kapatıldı. Gece enkaz kaldırılma çalışmaları ise tamamlandı. Gündüz sokakta sadece toz kaldı. Çatısı uçan bina sakinleri ise sabah saatlerinde çatının son halini kontrol etti. Sokakta yaşayanlar ise çok korktuklarını ve deprem olduğunu zannettiklerini belirtti.
https://cdn-photo.pivol.com/15648/imgs/090220211028055015365.jpg
"DEPREM OLUYOR ZANNETTİM"
Mahalle sakini Burak Ak, "Akşam yatıyordum, sese uyandım, deprem oluyor zannettim. Balkona çıktım. Yerde sac levhalar ve taşlar dağ yüksekliğinde, ikici kat seviyesine kadar birikmişti. İki araba büyük hasar aldı, taşlar iki arabaya hasar verdi. Ondan sonra burası ana baba günü gibiydi, çok korktuk. Belediye ekipleri geldi, dozer geldi, temizlediler. Ama kıyamet gibi olmuştu açıkçası." dedi. Süheyla Akbulut ise, "Akşam herkes evinde oturuyordu, baktık bir fırtına, bir uğultu, acayip bir uğultu ve korkuydu. Çıktık dışarı. Baktık bütün çatılar gelmiş uçmuş, bizim çatıya zarar vermiş, klima motorlarını hep götürdü. Baya bir hasar oldu, arabaları götürdü. Ben bu yaşıma kadar ilk kez böyle korktum. Ben apartmanlar mı yıkılıyor, deprem mi oluyor dedim. Çok feci korktuk ama Allah’a şükür can kaybı olmadı. Hasarla atlattık" diye konuştu. Gülseli KENARLI – Harun UYANIK – Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL (DHA)  

SULTANGAZİ'DE ÇATILAR UÇTU; BİLANÇO SABAH ORTAYA ÇIKTI

İstanbul'da şiddetli fırtına nedeniyle pek çok ilçede apartmanların çatıları yol ve araçların üzerine düştü. Sultangazi'de binadan uçan çatı, karşısındaki binaya çarptı. Binanın dış cephesi zarar gördü. Sultangazi Belediyesi ekipleri tarafından yola savrulan çatı enkazı sabah saatlerinde kaldırılırken, hasar sabah ortaya çıktı.

https://cdn-photo.pivol.com/15648/imgs/090220211027095014079.jpg

İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkili olan fırtına sebebiyle Kağıthane, Esenler, Küçükçekmece, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Zeytinburnu, Sarıyer, Beşiktaş, Bağcılar'da apartmanların çatıları yol ve araçların üzerine düşerken, hasar meydana geldi. Sultangazi Zübeyde Hanım Mahallesi'nde apartmanın çatısı şiddetli fırtına nedeniyle uçtu. Uçan çatı karşı binaya çarptı, çarpmanın etkisiyle binanın dış cephesinde hasar oluştu. Dış cephesi hasar gören binada oturan Şenol Yılmaz, "Eşim ve kızım evdeydi. Geç saatte haber aldım ama bu kadar beklemiyordum. Çok şiddetli bir rüzgar vardı. Açık alan olduğu için her zaman rüzgar oluyor ama ilk defa böyle şiddetli bir rüzgarla karşılaştım. 40 yıldır buradayım böyle bir şey görmedim" dedi. Elif YAVUZ - Buğra BENLİOĞLU / İSTANBUL, (DHA)

https://cdn-photo.pivol.com/15648/imgs/090220211027405016651.jpg
ZEYTİNBURNU'NDA ŞİDDETLİ RÜZGAR ÇATIYI BÖYLE UÇURDU
Zeytinburnu'nda şiddetli lodos nedeniyle beş katlı binanın çatısı uçtu. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle boş olan caddede park halindeki araçların üzerine düşen çatı dört otomobili kullanılamaz hale getirdi. O anlar ise bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Dün akşam saat 22.30 sıralarında Zeytinburnu Veliefendi Mahallesinde, şiddetli lodos nedeniyle beş katlı binanın çatısı yerinden koparak caddeye uçtu. Park halindeki araçların üzerine düşen çatı dört otomobili kullanılamaz hale getirdi. Büyük bir gürültü ile yerinden koparak caddeye uçan çatıyı gören vatandaşlar itfaiyeye haber verdi. O sırada caddeden geçen vatandaşlar ise açık dükkanlara sığındı. Çatının uçma anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
https://cdn-photo.pivol.com/15648/imgs/090220211035095014416.jpg
"BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜ KOPTU, İYİ Kİ O AN İNSAN YOKTU"
Çatı uçması sonucu aracı hasar gören mahalle sakinlerinden Ayhan Sarıçay, "Akşam oturuyorduk evde. Çay içiyorduk. Birden bir gürültü koptu. Sözde yeni yaptırmışlar çatıyı. Bütün arabaların üstüne indi. Burada 2 araba pert oldu. Benim arabama da geldi. Hasarlandı. Dua ediyorum Allah'tan burada dolu bir minibüs geçmiyordu. İçindeki insanlar ölebilirdi. Demirler arabamın üzerine düştü. Camlar, çamurluklar kullanılmaz halde. Olsun, o hiç sorun değil. Cana geleceğine mala gelsin. Hepimize geçmiş olsun" dedi. Burçak BOZKUŞ - Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL (DHA)
SULTANGAZİ'DE FIRTINADA ÇATI UÇTU, SANİYE FARKLA ÖLÜMDEN DÖNDÜ
Sultangazi'de dün akşam saatlerinde etkili olan lodos sırasında çatı uçtu. Çatı caddeye düşerken bir dükkana sığınan genç ölümden döndü. Gencin saniye farkıyla kurtulduğu anlar sığındığı dükkanın güvenlik kamerasına yansıdı. 
Olay İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkili olan lodos fırtınası sırasında Sultangazi'de yaşandı. Şiddetli rüzgar sırasında bir genç yolda güçlükle ilerlediği sırada bir dükkana sığındı. Gencin dükkana girmesinin hemen ardından çatı caddeye düştü. Gencin saniye farkıyla ölümden döndüğü anlar sığındığı dükkanın güvenlik kamerasına yansıdı. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken yoldaki bir araçta maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri uçan çatı ve moloz parçalarını temizledi.  Melike YAZGILI/İSTANBUL,(DHA)

 

FACEBOOK YORUMLAR