RIZKIN ARTMASI VE BORÇTAN KURTULMAK İÇİN OKUNACAK DUALAR
Rızık sıkıntısı çekmemek; rızkın artması, bereketlenmesi ve genişlemesi için neler yapılmalı? Allah Teâlâ'ya şükretmek rızkı artırır Ayet-i kerimede buyruldu: "…Eğer şükrederseniz, size olan nîmetlerimi artırırım…
Rızık sıkıntısı çekmemek; rızkın artması, bereketlenmesi ve genişlemesi için neler yapılmalı? Allah Teâlâ'ya şükretmek rızkı artırır Ayet-i kerimede buyruldu: "…Eğer şükrederseniz, size olan nîmetlerimi artırırım…" (İbrâhîm, 7) ***Allâh Resûlü şöyle buyurdu: "Sizden biri, mal ve yaratılışça kendisinden üstün olana bakınca, nazarını bir de kendisinden aşağıda olana çevirsin! Böyle yapmak, Allâh'ın, üzerinizdeki nîmetini küçük görmemeniz için gereklidir." (Buhârî, Rikâk 30; Müslim, Zühd, 8; Tirmizî, Kıyâmet, 59) ***İstiğfarı Çoğaltmak Rızkı Artırır: Câfer-i Sâdık Hazretleri şöyle dedi: "Kimin rızkı daraldıysa, hemen istiğfârı çoğaltsın!.." ***Vakıa Sûresi'ni Okumak Rızkı Artır: "Her gece Vâkıâ sûresini tilâvet eden kimsseye ebediyyen fakirlik ve sıkıntı isâbet etmez; yani darlık görmez." (Beyhakî, Şuab, II, 492)
Akrabaya İyilik Rızkı Artırır: Peygamber Efenendimi buyurdu: "Rızkının çoğalmasını ve ömrünün uzamasını isteyen kimse, akrabasını kollayıp gözetsin!" (Buhârî, Edeb 12, Büyûʻ 13; Müslim, Birr 20, 21) ***Allah'a Yönelmek Rızkı Artır: Resûlullah Efendimiz bir hadîs-i şerîflerinde şöyle buyurdu: "Allah Teâlâ, Âdemoğlunun rızıkları ile vazîfeli olan meleklere şöyle buyurur: Herhangi bir kulu, bütün tasa ve düşüncesini tek bir şeye (yani Rabbine) teksîf etmiş bir hâlde bulursanız, ona göklerin ve yerin rızkını garanti edin! Herhangi bir kulu da adâletle (istikâmetten ayrılmayarak) rızık ararken bulursanız, ona iyi davranın ve (yolunu) kolaylaştırın!.." (75 Kudsî Hadîs'in Tercüme ve Şerhi, Ebû Hüreyre)
BORÇTAN KURTULMAK İÇİN OKUNACAK DUA:Okunuşu: "Allahumme ekfini bi-halalike an haramike ve eğnini bi fadlike ammen sivake." Anlamı: "Allahım! Bana helâl rızık nasib ederek haramlardan koru! Lutfunla beni senden başkasına muhtaç etme!" (Tirmizî, Daavât 111) "Sana bir duâ öğreteyim mi ki, onunla duâ edersen dağ kadar borcun olsa Allah onu ödemeye muvaffak kılar. De ki ey Muâz:Okunuşu: (Allahümme Malikel'mülki tu'til'mülke men teşaü ve tenziul'mülke mimmen teşaü ve tüizzü men teşaü ve tüzillü men teşaü bi'yedikel'hayr, inneke ala külli şey'in kadir.) Rahmened'dünya vel'ahireti tuğdihe men teşeü ve temneuhe men teşeü irhamnî rahmeten tuğninî bihe an rahmti men sivek. Anlamı: ("Ey mülkün mâliki olan Allahım! Sen mülkü dilediğine verirsin, mülkü dilediğinden çeker alırsın. Dilediğini azîz kılarsın, dilediğini zelîl kılarsın. Hayır senin elindedir. Muhakkak sen herşeye kadirsin." Al-i İmran sûresi, 26) "Ey dünyâ ve âhiretin Rahmanı! Sen onları dilediğine verirsin, dilediğine vermezsin. Beni, senden başkasının acımasından müstağnî kılacak bir rahmet ile bana rahmet eyle." (Heysemî, X, 186)
Borçlu olan kişi sabah namazından sonra 300 defa: Okunuşu: Rabbenaf'teh beynena ve beyne kavmina bilhakki ve ente hayru'l-fatihin. Anlamı: "…Rabbimiz! Bizimle kavmimiz arasında adâletle hükmet! Sen hükmedenlerin en hayırlısısın." (el-A'râf, 89) âyetini duâ niyetiyle okumalı ve her yüz defanın sonunda:Okunuşu: "Allahümme yâ müfettihal ebvâb. İftah lenâ hayral bâb. Anlamı: "Ey kapıları açan Allah'ım! Bize en hayırlı kapıyı aç!" diye duâ etmelidir. Böylece inayet-i ilâhiyyeye nail olması umulur.
FACEBOOK YORUMLAR