Kovid-19'un Merkez Üssü Vuhan'da Yarım Milyon Kişinin Hasta Olduğu İddia Edildi

Yapılan yeni bir araştırma, koronavirüs salgınının çıkış noktası olan Çin’in Vuhan kentinde, virüsün ilk ortaya çıktığı dönemde yarım milyon kişiye bulaşmış olabileceğini ortaya koydu.

Kovid-19'un Merkez Üssü Vuhan'da Yarım Milyon Kişinin Hasta Olduğu İddia Edildi
31 Aralık 2020 - 11:32
Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından yapılan araştırmaya göre, Çin'deki ilk Kovid-19 dalgasının önüne geçtikten 1 ay sonra gerçek vaka sayılarına ilişkin tahmin yürütebilmek için salgının çıkış noktası olan Vuhan kentinde ve Hubey eyaletinde bulunan diğer şehirlerinin yanı sıra Pekin, Şanghay, Guangdong, Ciangsu, Siçuan ve Liaoning eyaletlerinde yaşayan 34 bin kişiden kan örneği alındı.

Uzmanlar, 11 milyon nüfusa sahip olan Vuhan'da yaşayan kişilerin o dönemde Kovid-19 antikoru prevelans oranının %4,43'ü olduğu, Hubey eyaletinin diğer şehirlerinde test yapılan kişilerde bu oranın 0,44'de kaldığı müşahede edildi.

Diğer şehir ve eyaletlerde test edilen 12 binden fazla kişi arasındaysa sadece 2 kişide Kovid-19 antikoruyla karşılaşıldı.

AÇIKLANAN RESMİ RAKAMIN 10 KATI

Araştırmacılar, Vuhan kentinde yaşayan kişilerde rastlanan 4,43'lük antikor prevelans oranının, o dönemde şehirde resmi rakamların 10 katı, yani 500 bin kişinin Kovid-19 pozitif olmuş olabileceği çıkarımında bulundu.

Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, şehirde görülen Kovid-19 vaka sayısının 50 bin 354 olduğunu bildirmişti.

Çin'in Vuhan kenti, hızla yayılan Kovid-19’u kontrol altına alabilmek için daha önce böylesi görülmemiş bir şekilde 23 Ocak'tan tarihinden itibaren tüm uçuşlar, trenler ve otobüs seferleri iptal edildi ve otoyollar kapatılarak dış dünyadan tamamen tecrit edilmişti.

Vuhan kentinde 76 gün süren tecritte şehir sakinlerinin market alışverişi yapmalarına bile müsaade edilmemişti.

FACEBOOK YORUMLAR