6 ay geri ödemesiz kredi açıklaması kamu bankalarından müthiş fırsat

Kamu bankaları, koronavirüs salgını döneminde vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeleri amacıyla yeni kredi kampanyalarını duyurmuştu. Geliri 5 bin TL'nin altında olan vatandaşlara verilen kredilerle ilgili açıklama geldi.

6 ay geri ödemesiz kredi açıklaması kamu bankalarından müthiş fırsat
03 Ocak 2021 - 23:21
Pandeminin ilk başladığı dönemlerde Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası, vatandaşlara 6 ay geri ödemesiz yüzde 0,49 faizli kredi vermişti. Verilen kredilerin 6 ay boyunca geri ödemesiz olduğunu belirten bankalardan flaş açıklama geldi.

ÖDEMELER BAŞLADI

Bankalar yaptıkları açıklamalarında yüzde 0,49 faizli kredi kampanyasından yararlanan bazı vatandaşlar için ödemelerin Kasım, bazı vatandaşlar için Aralık ve kalan vatandaşlar için Ocak ayında başladığını resmen duyurdular.



DÜŞÜK FAİZLİ KREDİNİN DETAYLARI

Bankalar, 5 bin TL altında geliri olan vatandaşlara sundukları düşük faizli ihtiyaç kredisinde geri ödemelerin 6 ay olmayacağı ve ödemelerin 36 ay vadeye kadar yapılabileceğini duyurmuştu. Bu kapsamda krediler 3 bin TL, 5 bin TL, 7 bin 500 TL ve 10 bin TL şeklinde ihtiyaç sahiplerine verilmişti.

GERİ ÖDEME TABLOSU

Yüzde 0,49 faiz oranları kredilerden yararlanmak isteyen vatandaşlar için çekilen miktara göre aylık geri ödeme şu şekilde olacak:



VATANDAŞLAR ERTELEME TALEP ETTİ

Bankalardan gelen açıklamaya göre ödemeler resmen başladı. Ancak pandeminin etkisini halen devam ettirmesiyle birlikte vatandaşlar ödemelerde zorluk yaşadığı için geri ödemelerin bir süre daha ertelenmesini talep etti. Bankalardan henüz bu talebe bir cevap gelmedi.

Konu ile ilgili bir gelişme olduğunda sizlere aktaracağız..

FACEBOOK YORUMLAR